HERMAN PLEIJ, WAT EEN SPREKER!

IMG 3447 Op de laatste dag van de Boekenweek 2018 was Herman Pleij naar Tolbert gereisd om in de CazemierBoerderij zijn visie te geven op de identiteit van de Nederlander, die hij beschrijft in zijn boeken ‘Moet kunnen’en ‘Moet nog steeds kunnen’. Vanuit zijn vakgebied, de historische letterkunde in de Middeleeuwen, nam emeritus-hoogleraar Herman Pleij zijn publiek (130) mee naar de tijd van Willem van Oranje, toen onze nationale identiteit, na de naargeestigheid van de donkere Middeleeuwen, zich uitte in onafhankelijkheid en vervolgens koopmansgeest. Door de eeuwen heen hebben deze eigenschappen Nederland geen windeieren gelegd en gezorgd voor grote welvaart, waarbij zuinigheid (in het buitenland noemen ze ons gierig), tolerantie (bot en betweterig volgens anderen) en het vermogen om compromissen te sluiten kenmerkend zijn voor het succes.

Herman Pleij is een van de beste sprekers in Nederland. Zijn kennis is enorm, zijn verhalen zijn herkenbaar, verrassend, inspirerend en worden met heel veel humor verteld.
Zulke mooie zondagmiddagen willen wij wel vaker. Het was geweldig!

IMG 3444 3439 1200

Fredewalda

Volg ons op

Of meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de activiteiten in de CazemierBoerderij

 • Dorpshuis

 • Contact

  Adres

  Hoofdstraat 27

  9356AT, Tolbert

  Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  Bankgegevens

  Naam: St. Oudheidkamer Fredewalda

  IBAN :NL77RABO0335180035

  BIC:RABONL2U

  Openingstijden

  April tot November op
  Zaterdag en zondag:
  13:30-17:00 uur

  Entree: 3,00 euro
  Kinderen t/m 12 jaar gratis

  Gehele jaar groepen op afspraak: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.