Middagje naar (On)bekend Middag

Ezinge in het Westerkwartier van Groningen wikipedia

Helaas was onze e-mail niet bereikbaar. Tussen 15 en 26 mei was onze mailbox Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onbereikbaar. Door omstandigheden is dit in die periode helaas onopgemerkt gebleven. Heeft u zich per e-mail voor de middagexcursie naar het cultuurgebied Middag op 15 juni opgegeven of contact gezocht via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. dan vragen wij u dit nogmaals te doen. Heeft u een persoonlijke bevestiging van inschrijving ontvangen dan hoeft u dat niet te doen.

Als per 1 januari 2019 de nieuwe gemeente Westerkwartier ontstaat, wordt - naast de gemeenten Grootegast, Leek, Marum en Zuidhorn - ook de voormalige gemeente Ezinge (nu een deel van Winsum) er aan toegevoegd. Het betreft de dorpen Ezinge, Aduarderzijl, Feerwerd, Garnwerd en Oostum. Het gebied heet van oudsher Middag en is één van de oudste cultuurlandschappen in Europa. Slechts een half uurtje rijden vanaf Tolbert, maar voor velen een vrij onbekende omgeving.
Oudheidkamer Fredewalda organiseert daarom op vrijdagmiddag 15 juni 2018 een middagexcursie per bus naar dit gebied.

Historicus Beno Hofman is de reisleider tijdens deze route. Allereerst wordt Museum Wierdenland in Ezinge aangedaan, waar de wordingsgeschiedenis prachtig in beeld wordt gebracht. Naast aandacht voor de historie is er ook nog een expositie te zien ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van schildersgenootschap De Ploeg.
Nadat hier de koffie is genuttigd gaat de bus verder door het gebied en doet onder andere Aduarderzijl en Garnwerd aan. Onderweg is er nog tijd voor een drankje.
De excursie begint op 15 juni om 13.30 uur precies bij de CazemierBoerderij, Hoofdstraat 27 in Tolbert en duurt tot ongeveer 18.00 uur. De kosten zijn afhankelijk van het aantal deelnemers en ligt waarschijnlijk tussen de € 20,- en maximaal € 25,- (alles inbegrepen). Opgave vooraf is verplicht. Aanmelden kan tot en met 3 juni via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefoon 0594 513465. In de week voor de excursie krijgt u bericht over het verschuldigde bedrag en de wijze van betalen. De tocht gaat alleen door bij voldoende deelname.

Wierde van Ezinge 1 Wikpedia

Afbeeldingen uit Wikipedia:
Boven: Aquarel "Ezinge in het Westerkwartier van Groningen" 1772 van Aart Schouman (1710-1792), bron Groninger Museum.
Onder: Wierde van Ezinge, Ben Bender.

Fredewalda

Volg ons op

Of meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de activiteiten in de CazemierBoerderij

 • Dorpshuis

 • Contact

  Adres

  Hoofdstraat 27

  9356AT, Tolbert

  Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  Bankgegevens

  Naam: St. Oudheidkamer Fredewalda

  IBAN :NL77RABO0335180035

  BIC:RABONL2U

  Openingstijden

  April tot November op
  Zaterdag en zondag:
  13:30-17:00 uur

  Entree: 3,00 euro
  Kinderen t/m 12 jaar gratis

  Gehele jaar groepen op afspraak: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.