Verhuizen naar onbekend land "Kom op Verhoal" vertelt

landverhuis v2 800In 2016 en 2017 speelden de vertellers van "Kom op Verhoal" de voorstelling "IJje aans verteld", met verhalen rondom IJje Wijkstra. Het succes van deze voorstelling en een specifiek verzoek van het Barontheater was voor de vertellers aanleiding om opnieuw aan de slag te gaan met een stuk historie van onze streek.

Na de oorlog waren er veel landverhuizers, mensen die een nieuwe toekomst gingen opbouwen in een ver land. Waarom vertrekken ze, wat kunnen ze meenemen, hoe was de reis en hoe succesvol verloopt het wortelen in het nieuwe land? Maar vooral ook: hoe is het contact met de familie en kennissen in Nederland en de heimwee? Verschillende boeiende aspecten die de basis vormen voor mooie, persoonlijke verhalen. Wederom een unieke voorstelling met verhalen, muziek en bijzondere beelden. Zelf geschreven verhalen worden verteld door 8 vertellers. Weer een boeiende voorstelling! Flyer (pdf)

 

Fredewalda

Volg ons op

Of meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de activiteiten in de CazemierBoerderij

 • Dorpshuis

 • Contact

  Adres

  Hoofdstraat 27

  9356AT, Tolbert

  Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  Bankgegevens

  Naam: St. Oudheidkamer Fredewalda

  IBAN :NL77RABO0335180035

  BIC:RABONL2U

  Openingstijden

  April tot November op
  Zaterdag en zondag:
  13:30-17:00 uur

  Entree: 3,00 euro
  Kinderen t/m 12 jaar gratis

  Gehele jaar groepen op afspraak: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.