VAN MELKFLES TOT KABOUTERHUISJE LAMPION

20181006 154715 800Het is nog lang geen elf november, maar de kinderen die afgelopen zaterdag bij beeldend kunstenaar Anneke Ekhart aan de laatste workshop hebben meegedaan, kunnen straks vol trots met hun lampion op pad gaan. Ze hebben een oude melkfles omgetoverd tot een leuk kabouterhuisje. De fles is beschilderd, het dak is een kaboutermuts en er komen acht lampjes in. En heb je een prachtige lampion!


Ook zijn de kinderen met Anneke in het museum van de CazemierBoerderij geweest. Daar is behalve de maquette van Tolbert anno 1926 tot eind oktober ook een miniatuurkermis te zien. Dat was leuk! Maar Anneke nam haar leerlingen ook mee door de expositie met schilderijen van Joke Klaveringa en beelden/objecten van Sjouktje Oosterhof. Vooral de ‘object trouvé’ vonden ze erg leuk. Hilarisch was de ontdekking dat die mooie krans was gemaakt van………ganzenpoepjes!

De kleine kunstenaars weten nu ook wat een rode stip bij een kunstwerk betekent. Misschien hebben ze zelf later ook rode stippen bij hun eigen kunstwerk nodig.

De volgende workshop schilderen voor kinderen van 8 t/m 12 jaar in de CazemierBoerderij is op zaterdag 17 november. Onderwerp: de blauwe deur op hout. Deelname € 10.—inclusief materiaal. Opgave Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

20181006 melkfleslampion b 120020181006 melkfleslampion a 1200

Fredewalda

Volg ons op

Of meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de activiteiten in de CazemierBoerderij

 • Dorpshuis

 • Contact

  Adres

  Hoofdstraat 27

  9356AT, Tolbert

  Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  Bankgegevens

  Naam: St. Oudheidkamer Fredewalda

  IBAN :NL77RABO0335180035

  BIC:RABONL2U

  Openingstijden

  April tot November op
  Zaterdag en zondag:
  13:30-17:00 uur

  Entree: 3,00 euro
  Kinderen t/m 12 jaar gratis

  Gehele jaar groepen op afspraak: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.