Fredewalda, CazemierBoerderij

Taxatiemiddag "Is t wat weerd?" in Tolbert

 Bent u tijdens de voorjaarsschoonmaak spullen tegengekomen waarvan u denkt "Is t wat weerd?" Het antwoord op die vraag kan wellicht gegeven worden tijdens een taxatiemiddag, die op zondagmiddag 21 mei wordt georganiseerd door de CazemierBoerderij in Tolbert.

dsc04025 800Taxateur Erik Boerma van Boerma's Antiekboerderij in Uithuizen geeft een oordeel over antiek (algemeen) en volkskunst. Harm van Dijken is gespecialiseerd in schilderijen, maten en gewichten en verder beoordeelt Cuno Koopstra archeologische vondsten, aardewerk en porselein.

Deze regionale "Tussen Kunst en Kitsch" wordt gehouden vanaf 13:30 uur in het dorpshuis aan de Hoofdstraat 27 en duurt tot ongeveer 16:30 uur. De toegang is gratis, maar per object dat u wilt laten taxeren betaalt u € 0,50.

De taxatiemiddag kan gecombineerd worden met een bezoek aan het museumgedeelte, waar de bijzondere expositie "Van hoefijzer tot ABS" is ingericht naar aanleiding van het 150-jarig bestaan van Auto Smidts in Tolbert. Op zolder is op panelen een informatief overzicht van het bedrijf in vijf generaties weergegeven. In de ruimtes op de begane grond zijn foto's, documenten en voorwerpen (waaronder miniatuur-auto's) tentoongesteld. Natuurlijk is ook de maquette van het dorp anno 1925 te bezichtigen.

Met vriendelijke groet,
Activiteitencommissie Fredewalda/Dorpshuis