Fredewalda, CazemierBoerderij

Taxatiemiddag in Tolbert levert bijzonder object op

In de CazemierBoerderij in Tolbert werd zondagmiddag 21 mei een taxatiemiddag georganiseerd onder de titel "Is t wat weerd?" De publieke belangstelling was groot en door de drie deskundigen werden bijna 150 zeer verschillende objecten besproken en van een waarde voorzien. Hoewel er natuurlijk een aantal objecten in de rubriek "kitsch" of namaak viel, waren er ook positieve uitschieters.

Taxateur Erik Boerma ontdekte een aantal fraaie en wat zeldzamere voorwerpen in de rubriek antiek en volkskunst. Ook archeoloog Cuno Koopstra zag uitschieters voorbijkomen in de rubriek archeologie, aardewerk en porselein. Harm van Dijken, naast schilderijen ook deskundige op het gebied van maten en gewichten, kon echter zijn geluk niet op bij het zien van een zeer bijzonder gewicht uit ongeveer 1830. Het is een koperen gewicht van 3 kilo in een uitstekende conditie en zeer zeldzaam, omdat men vermoedt dat er in deze vorm maar een stuk of drie in Nederland te vinden zijn. De waarde wordt nog nader uitgezocht, maar die ligt vermoedelijk ver boven de duizend euro.

De organisatie, bezoekers en taxateurs waren allen zeer tevreden over het verloop van de middag.Wellicht komt er nog eens een vervolg..

Zie ook de reportage van RTV Noord

IMG 2294 800IMG 2293 800