ONDANKS DE REGEN: EEN ONVERGETELIJKE OPEN MONUMENTENDAG

IMG 3193 800Het was zaterdag 9 september een komen en gaan tijdens Open Monumentendag. De bezoekers kwamen overal vandaan en ze waren onder de indruk van de prachtig gerestaureerde CazemierBoerderij, een Rijksmonument. Een extraatje vormde de aanwezigheid van architect Roel Kouwen, geestelijk vader van de restauratie, die aan de hand van eeuwenoude bouwelementen veel kon vertellen over de  historie van de boerderij. Ook de monumentale maquette oogstte veel lof.

Workshop schilderen en Vrijmarkt

’s Middags waren er activiteiten voor kinderen. In de Woagenschuur was een workshop schilderen. Geheel in het teken van het thema ‘Boeren burgers en buitenlui’ gingen de kinderen samen met kunstenaar Anneke Ekhart een heel grappige Disney-tractor schilderen en kleuren. Best moeilijk!

De Vrijmarkt voor kinderen was echt een succes. In verband met het weer werd die binnen gehouden. Grote deelname, ze konden er maar nét in, de 16 standhouders. Het aanbod was heel gevarieerd: speelgoed, kleding, cupcakes (zelfgebakken, heerlijk) fietsjes, boeken, van alles hadden ze in de handel. Er werd flink verkocht, soms met wat hulp van de papa’s en de mama’s, want er waren heel jonge verkopertjes bij. Nooit te jong om te leren!

In het midden van de markt was een indoor terras en de bitterballen van Klasien waren erg lekker.
Kortom, Open Monumentendag 2017 gaat de geschiedenis in als: GESLAAGD

IMG 3204 80020170909 155727 800

IMG 3189 800IMG 3197 800