Agenda

EXPOSITIES 2018
CazemierBoerderij "Wonen en Werken
in Tolbert"
Expositie rond de indrukwekkende maquette van Tolbert anno 1925 waar de veranderende samenleving in de 20e eeuw in beeld wordt gebracht.
Gedurende het winterseizoen van november t/m maart is de expositie gesloten behalve voor groepen vanaf 10 personen, zij zijn op afspraak van harte welkom.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of T 0594 513465
entree inclusief rondleiding €3.-- pp

CazemierBoerderij
Zaterdag 4 augustus t/m
zondag 28 oktober

NATUUR VERBEELD(T)
duo-expositie in de CazemierBoerderij

Twee beeldend kunstenaars, die beide veel met de natuur hebben, exposeren in de CazemierBoerderij in Tolbert. Het zijn Sjouktje Oosterhof uit Tolbert en Joke Klaveringa uit Nietap.  Meer Info 

AGENDA 2018
Zaterdag 4 augustus
15:30 uur
Opening Expositie
Joke Klaveringa en
Sjouktje Oosterhof

Opening van de tentoonstelling met schilderijen Joke Klaveringa uit Nietap en beelden van Sjouktje Oosterhof uit Tolbert.
Entree opening: gratis. Meer Info

Zaterdag 8 september 13:30-16:00 uur Schilderworkshop voor kinderen van 8 tot 12 jaar o.l.v. Anneke Ekhart Een lampion maken van een melkfles. Kosten € 10,- per keer (incl. materiaal). Vervolg op 6 oktober.
Opgave: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Meer info
Zaterdag 8 september 10:00-17:00 uur Open monumentendag Tinus Jager uit Niekerk exposeert zijn prachtige miniatuur-kermis. Deze is in alle weekenden van september ook nog te bezichtigen.
Meer Info
Zaterdag 6 oktober 13:30-16:00 uur Schilderworkshop voor kinderen van 8 tot 12 jaar o.l.v. Anneke Ekhart Een lampion maken van een melkfles, vervolg van 8 september.
Meer info
Zondag 14 oktober 14:30 uur Friese Nassaus: Bearn Bilker Leeuwarden is in 2018 Culturele Hoofdstad van Europa, maar de Friese hoofdstad was historisch gezien al langer van groot belang. De Friese Nassaus legden hier de basis van het Oranjehuis. Bearn Bilker, burgemeester van Kollumerland en regelmatig gast in televisieprogramma “Blauw Bloed”, houdt er een lezing over Entree: € 5,- (incl. consumptie)
Zaterdag 10 november 14:00 uur Fredewalda-middag: Windlust en andere molens Johan van Dijk vertelt over de verdwenen Tolberter molen Windlust. Ook de molen van Enumatil komt aan bod Entree: € 3,-; donateurs Fredewalda gratis
Zaterdag 17 november 13:30-16:00 uur Schilderworkshop voor kinderen van 8 tot 12 jaar o.l.v. Anneke Ekhart De blauwe deur op hout. Kosten € 10,- per keer (incl. materiaal). Opgave: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Zondag 25 november
14:30 uur
 
Wia Buze

De uitgestelde muziekmiddag met de Groninger zangeres Wia Buze
Entree € 12,50 Reserveren: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Meer info

Zaterdag 15 & zondag 16 december HJC-Manege Tolberter Kerstmarkt Kraam van Fredewalda op de gezellige Kerstmarkt, met een loterij en leuke creatieve activiteiten voor kinderen Entree: gratis, loterij en knutselactiviteiten tegen kleine bijdrage

Fredewalda

Volg ons op

Of meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de activiteiten in de CazemierBoerderij

 • Dorpshuis

 • Contact

  Adres

  Hoofdstraat 27

  9356AT, Tolbert

  Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  Bankgegevens

  Naam: St. Oudheidkamer Fredewalda

  IBAN :NL77RABO0335180035

  BIC:RABONL2U

  Openingstijden

  April tot November op
  Zaterdag en zondag:
  13:30-17:00 uur

  Entree: 3,00 euro
  Kinderen t/m 12 jaar gratis

  Gehele jaar groepen op afspraak: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.