Fredewalda, CazemierBoerderij

CULTUREEL JAARPROGRAMMA 2017

CazemierBoerderij 800Het cultureel jaarprogramma 2017 in de sfeervolle CazemierBoerderij is tijdens de Tolberter Nijjoarsveziede gepresenteerd. Gevarieerd, voor elk wat wils.

Iedere maand is er een interessante happening: lezing, excursie, muziek, noem maar op.

Zo komt op zondag 12 februari de bekende schrijver Douwe Draaisma naar Tolbert om te vertellen over zijn nieuwste boek ‘Als mijn geheugen me niet bedriegt’. Een aanrader! Op zondag 26 maart is er een solo-optreden gepland van zanger/gitarist Jan Henk de Groot, bekend van het Groningstalige trio De Troebadoers. (beperkt aantal kaarten). Verder in het jaar : o.a. een regionale ‘Kunst en Kitsch’, een busexcursie door Middag-Humsterland, de prachtige voorstelling ‘IJe aans verteld’, in de open lucht, op het oeroude erf van de CazemierBoerderij, een Fruitdag, exposities in het kader van 150 jaar Smidts Tolbert’, boeiende Fredewaldamiddagen en leuke activiteiten in het kader van Ei, ei Westerkwartier en Open Monumentendag .

Daarnaast is er een prachtig programma voor de jeugd van 8 t/m 12 jaar. Beeldend kunstenaar Anneke Ekhart geeft iedere maand een workshop schilderen. Verschillende technieken worden aangeleerd, maar het is voor de deelnemertjes ook een stukje ‘kunstbeleving’. Heel belangrijk nu er in het reguliere onderwijs steeds minder aandacht is voor cultuur.
Op de site van Fredewalda is het hele jaarprogramma in de agenda te vinden, inclusief de data van de workshops schilderen. Daar wordt vermeld hoe men alvast kaarten kan reserveren. Op=Op! Het Jaarprogramma is hier ook te downloaden maar kijk voor de actuele status in de agenda.

Fredewalda

Volg ons op

Of meld je aan voor onze Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de activiteiten in de CazemierBoerderij

 • Dorpshuis

 • Het Dorpshuis is per 01 januari 2020 overgegaan in Stichting CazemierBoerderij.

  Adres

  Hoofdstraat 27

  9356AT, Tolbert

  Tel.: 0594-512448

  Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  www.cazemierboerderij.nl

  Contact

  Adres

  Hoofdstraat 27

  9356AT, Tolbert

  Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  Bankgegevens

  Naam: St. Oudheidkamer Fredewalda

  IBAN :NL77RABO0335180035

  BIC:RABONL2U

  Openingstijden

  Januari tot december op
  Zaterdag: 13:30-17:00 uur

  Entree: 3,00 euro
  Kinderen t/m 12 jaar gratis

  Gehele jaar groepen op afspraak: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  of met contactformulier