LAATSTE SCHILDERLES VAN DIT JAAR: sporen uit het verleden

Blauwe deur 800Op zaterdag 17 november is dit jaar de laatste schilderworkshop voor kinderen van 8 t/m 12 jaar in de CazemierBoerderij te Tolbert. Beeldend kunstenaar Anneke Ekhart leert de kinderen hoe je in verschillende lagen verf een mooie oude blauwe deur kunt schilderen. Op een eikenhouten plankje.

Lees meer

GOLDEN STRÖTJE: WIA BUZE

Wia Buze 600

Op zondag 25 november 2018 is er de uitgestelde muziekmiddag in de CazemierBoerderij waar de Groninger zangeres Wia Buze de sterren van de hemel gaat zingen.

Ze komt van Ziel en zingt Groningen al jaren plat. Haar soms vrolijke, dan weer melancholieke, vaak ontroerende liedjes raken de Groningers recht in het hart. Wia Buze heeft een gouden stem, waarmee ze alles kan zingen, in uitverkochte theaterzalen,volle stadions maar zeker in de intieme setting van de CazemierBoerderij in Tolbert. Kom luisteren naar De Roos, Lydia, Ik kom van Ziel en nog veel meer.

Kaarten reserveren via info@fredewalda.nl. Prijs: €12.50 inclusief consumptie.
Aanvang: 14:30 uur.  Zie de poster

VOORDRACHT 13E TOLBERTER EREPENNING

Tolberter erepenning 400Wie verdient/verdienen de Tolberter Erepenning 2019?
Tot en met vrijdag 30 november 2018 kan iedereen kandidaten voordragen voor deze onderscheiding. Want begin volgend jaar reikt Oldebert, vereniging van dorpsbelangen Tolbert, de Tolberter Erepenning uit aan een persoon, groep of instantie, die zich in het afgelopen jaar of in het verleden in het bijzonder heeft ingezet voor de Tolberter gemeenschap.

Lees meer

FREDEWALDAMIDDAG: DE MOLENS IN HET WESTERKWARTIER

Molen De Holm 2 Tolbert 800Molenkenner Johan van Dijk komt op zaterdag 10 november om 14.00 uur in de CazemierBoerderij in Tolbert vertellen over ‘De molens in het Westerkwartier’. Speciale aandacht zal gaan naar de verdwenen molen ‘Windlust’, die in Tolbert heeft gestaan. (De Holm 2) Waarom deze keus?
Volgend jaar bestaat Oudheidkamer Fredewalda vijf en twintig jaar. Dat wordt groots gevierd met allerlei activiteiten rond een van Tolberts beroemdste zonen: Wietze Keuning, onderwijzer en schrijver van (natuur)boekjes voor het onderwijs, feuilletons en romans. In zijn streekroman DE FAKKEL, wordt een schokkend beeld geschilderd van Tolbert begin 1900. De molen Windlust speelt hierin een belangrijke rol. Een van de hoogtepunten in het jubileumjaar 2019 is de opvoering van het openluchtspel dat over De Fakkel is geschreven door Piet de Vries.

De lezing over molens in het Westerkwartier met de spotlights op ‘Windlust’, vormt een opstapje naar deze bijzondere voorstelling die in juni 2019 vóór de CazemierBoerderij opgevoerd zal worden door de Rederijkerskamer Vredewold.

Lees meer

DE FRIESE NASSAUS TOT LEVEN GEBRACHT DOOR BEARN BILKER

Friese Nasaus1 800Een interessant stukje vaderlandse geschiedenis kwam voorbij tijdens de lezing die Bearn Bilker, burgemeester van Kollumerland, hield in de CazemierBoerderij op zondag 14 oktober. Buiten was het 24 graden, onvoorstelbaar, maar de geïnteresseerden in de materie rond de Friese Nassaus negeerden het mooie weer en luisterden ademloos naar het prachtige verhaal van deze Oranje-Nassau kenner.

Lees meer

Fredewalda

Volg ons op

Of meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de activiteiten in de CazemierBoerderij

 • Dorpshuis

 • Contact

  Adres

  Hoofdstraat 27

  9356AT, Tolbert

  Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  Bankgegevens

  Naam: St. Oudheidkamer Fredewalda

  IBAN :NL77RABO0335180035

  BIC:RABONL2U

  Openingstijden

  April tot November op
  Zaterdag en zondag:
  13:30-17:00 uur

  Entree: 3,00 euro
  Kinderen t/m 12 jaar gratis

  Gehele jaar groepen op afspraak: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.