OPEN MONUMENTENDAG: MINIATUURKERMIS IN DE CAZEMIERBOERDERIJ

omd logoDe CazemierBoerderij te Tolbert is een Rijksmonument. De oudste drie gebinten zijn gemaakt van eikenbomen die in 1607 zijn gekapt. Op Open Monumentendag, dit jaar op zaterdag 8 september, staan de deuren wijd open. De prachtig gerestaureerde boerderij is zeker een bezoek waard. Niet alleen vanwege de architectuur, maar ook om een kijkje te nemen in het museum dat in het voorhuis is gevestigd.
Daar is van alles te bekijken.

Lees meer

VAN MELKFLES TOT KABOUTERHUISJE LAMPION

MelkflesWorkshop schilderen voor kinderen
De vakantie is weer voorbij en daarom gaan de workshops schilderen voor kinderen in de CazemierBoerderij in Tolbert ook weer van start. Op zaterdag 8 september is de eerste les.

Beeldend kunstenaar Anneke Ekhart heeft weer heel iets leuks bedacht. De kinderen gaan een lampion maken van een melkfles!

Lees meer

DE NATUUR VERBEELD(T)

IMG 6804 800Zaterdag 4 augustus, locatie: terras bij de CazemierBoerderij te Tolbert. Publiek: 70
Onder een stralende zon werd de nieuwe expositie in de CazemierBoerderij ingeleid en geopend door Alfred Oosterman, fotograaf te Peize, maar met roots in Tolbert. Het was duidelijk dat Alfred zich ‘thuis’ voelde, zijn woorden kwamen als vanzelf toen hij het werk van Sjouktje Oosterhof en Joke Klaveringa vanuit zijn perspectief als fotograaf ging ‘bespreken’. Hij noemde het een bijzondere combinatie, deze twee kunstenaars, die op hun eigen manier intensief met hun passie bezig zijn.

Lees meer

NATUUR VERBEELD(T) duo-expositie in de CazemierBoerderij

foto Joke 80020180707 132801 voor publcatie v2 800Twee beeldend kunstenaars, die beide veel met de natuur hebben, exposeren vanaf 4 augustus in de eeuwenoude CazemierBoerderij in Tolbert. Het zijn Sjouktje Oosterhof uit Tolbert en Joke Klaveringa uit Nietap. Twee vrouwen, die op hun eigen manier met veel passie bezig zijn met kunst.

Van 4 augustus t/m 28 oktober in de CazemierBoerderij Hoofdstraat 27 Tolbert. Zaterdag en zondag 13:30-17:00 uur. Entree € 3.—

Sjouktje Oosterhof Joke Klaveringa

Lees meer

TOLBERTER JAARMARKT 2018

Onder perfecte weersomstandigheden, met een stralende zon en een heerlijke temperatuur gaat de Tolberter Jaarmarkt 2018 de boeken in als zeer geslaagd. Ruim tachtig standhouders hadden zich aangemeld, het aanbod was heel divers. De handel was goed en het publiek vermaakte zich uitstekend.

Bij de CazemierBoerderij was een vrijmarkt voor kinderen, die hun uiterste best deden om hun koopwaar, die vooral bestond uit speelgoed, boekjes, kleding en fietsjes, aan de man te brengen. Handelaars in de dop!

Het werd warm buiten en veel marktgangers zochten wat koelte in het Fredewalda museum. Velen reageerden heel verrast bij het zien van de prachtige expositie rond de schitterende maquette van Tolbert anno 1926. “We wisten niet dat er in Tolbert zoiets moois was, we komen gauw terug om alles te zien”. Waar de jaarmarkt al niet goed voor is!

IMG 3595 1200

Fredewalda

Volg ons op

Of meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de activiteiten in de CazemierBoerderij

 • Dorpshuis

 • Contact

  Adres

  Hoofdstraat 27

  9356AT, Tolbert

  Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  Bankgegevens

  Naam: St. Oudheidkamer Fredewalda

  IBAN :NL77RABO0335180035

  BIC:RABONL2U

  Openingstijden

  April tot November op
  Zaterdag en zondag:
  13:30-17:00 uur

  Entree: 3,00 euro
  Kinderen t/m 12 jaar gratis

  Gehele jaar groepen op afspraak: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.