GEVONDEN: BEHEERDER VAN FREDEWALDA’S FOTO-ARCHIEF

LUILF VAN DAM DURFT HET AAN!

De oproep in de MIDWEEK “Fredewalda zoekt beheerder Foto-archief” heeft drie reacties opgeleverd. O.a. een reactie van de heer Luilf van Dam te Leek, die de functie van Beheerder van het Fredewalda Foto-archief heeft aanvaard. De andere twee heren hebben zich bereid verklaard tzt vrijwilligerswerk voor Fredewalda te willen doen. Fredewalda is superblij met deze ontwikkeling!


Wat houdt functie van Beheerder Foto-archief in?
De hoofdtaak is: een plan maken om het foto-bezit van Fredewalda in een digitaal archief onder te brengen. Daarnaast is hij coördinator van het foto-team van Fredewalda dat verder bestaat uit : Bé Dijkstra, dorpsfotograaf, die veranderingen en gebeurtenissen in het dorp vastlegt, André en Ineke Bakker, die het erfgoed (objecten) fotograferen en Harry Boonstra van de Beeldbank, dit alles in nauw contact met Harry van Elderen, onze man die zorgt voor de digitalisering van de totale erfgoedcollectie.

Inmiddels is er een begin gemaakt met het opstellen van een werkplan. De foto’s in de beroemde schoenendozen moeten geordend worden en in verschillende rubrieken worden ondergebracht.
Al deze foto’s moeten worden beschreven, een enorme klus! Het gaat dan om: Wat staat er op de foto, waar is het, wanneer, wie zijn de mensen op de foto, welke rubriek? De verantwoordelijkheid voor déze operatie ligt bij het bestuur van Fredewalda. Hierbij is de hulp nodig van oudere Tolberters. En daar moeten we niet te lang mee wachten. We zullen regelmatig mensen benaderen om ons bij deze klus te helpen.

Stuur uw oplossing naar :Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

zoekfoto_1Foto 1: Wie zijn dit, waar woonden ze, wanneer is de foto gemaakt?

groep_bij_speeltuin_610
Foto 2: Welke groep is dit, waar is de foto gemaakt, ter gelegenheid waarvan, wanneer, wie zijn de personen op de foto? Klik op de foto voor een vergroting.
groep_bij_speeltuin_genummerd_610

Stuur uw oplossing naar : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Fredewalda

Volg ons op

Of meld je aan voor onze

Nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van de activiteiten in de CazemierBoerderij.

St. Oudheidkamer Fredewalda heeft een ANBI-status:

ANBI kleur
 • Dorpshuis / Zalenverhuur

 • Beheer

  Stichting CazemierBoerderij

  Adres

  Hoofdstraat 27

  9356 AT Tolbert

  Tel.:

  0594-51 24 48 -/- 06-2130 6480

  Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  www.cazemierboerderij.nl

  Museum / oudheidkamer

  Adres

  Hoofdstraat 27

  9356 AT Tolbert

  Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  Bankgegevens voor giften en donaties

  Naam: St. Oudheidkamer Fredewalda

  IBAN: NL77 RABO 0335 1800 35

  BIC: RABONL2U

  De stichting heeft een ANBI-status.

  Openingstijden

  Januari tot december op
  Zaterdag: 13:30-17:00 uur

  Entree: 3,50 euro
  Kinderen t/m 12 jaar gratis

  Gehele jaar groepen op afspraak: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  of met contactformulier