EXPOSTITIE ‘VAN HOEFIJZER TOT ABS’ VAN START NA ZEER GESLAAGDE FREDEWALDAMIDDAG

20170401 142812 800De vrienden van Fredewalda hebben afgelopen zaterdag een fantastische middag beleefd.

Auto Smidts Tolbert bestaat in 2017 honderd vijftig jaar en het gerenommeerde familiebedrijf startte de feestelijkheden rond dit jubileum in de CazemierBoerderij. Een prachtig idee, want de boerderij ligt tegenover de plek waar Mente Smidts in 1867 begon als ‘Hoef- en Grofsmid’. De eerste van de vijf generaties Smidts. Auto Smidts had flink uitgepakt! Het begon al bij de oprit, waar oude tractoren en auto’s uit verschillende periodes stonden opgesteld. Likkebaarden voor de liefhebber!


Smidts 2152 2154 800Als opmaat naar de opening van de expositie ‘Van hoefijzer tot ABS’, presenteerden Anne Jan en Menno Smidts, vader en zoon, vorige directeur en huidige directeur, de geschiedenis van het bedrijf.

De tentoonstelling ‘Van Hoefijzer tot ABS’  is een neerslag van 150 jaar vooruitgang. De uitgebreide fototentoonstelling, zorgvuldig samengesteld, wekt herinneringen op aan vervlogen tijden. De smid die de paarden beslaat, het smeden van landbouwwerktuigen, de eerste tractoren, de eerste auto’s, het succes van het Ford dealerschap.

En dan de expositie van ander materiaal als posters en flyers met als topstukken de miniatuur auto’s en tractoren van het merk Ford, werkelijk schitterend!

Smidts vlaggen 800Het was een middag vol verrassingen. Auto Smidts heeft de CazemierBoerderij drie vlaggenmasten met banners geschonken, die onder grote belangstelling van het publiek in gebruik werden genomen door de zes allerjongsten van de familie, de kleinkinderen van Anne Jan en Freke Smidts.

Smidts 2210 800Voor de afwisseling werd het publiek, bij monde van Klaas Michiel Elema, een blik gegund in de geschiedenis van een ander familiebedrijf: de busonderneming ESA.

Smidts 2163 2229 800De spanning steeg toen door een notaris en een kandidaat-notaris bekend werd gemaakt wie de feestelijke rit in de mooie rode oldtimer A-Ford had gewonnen:Roelf en Grietje Wierenga!

Wie jarig is trakteert. Met en hapje en een drankje werd nog heel gezellig nagepraat over deze bijzonder geslaagde middag. De laatste verrassing bestond uit het fraaie boekje over de geschiedenis van het bedrijf dat alle 130 aanwezigen mee naar huis kregen.

DANK, FAMILIE SMIDTS!
Meer foto's in het ALBUM.

De tentoonstelling ‘Van Hoefijzer tot ABS’ is te zien tijdens de openingsuren van het museum.
Zaterdag en zondag van 13:30-17:00 uur. Ook op Paasmaandag, Hemelvaartsdag, Pinkstermaandag.
ZEER DE MOEITE WAARD!

Fredewalda

Volg ons op

Of meld je aan voor onze Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de activiteiten in de CazemierBoerderij

  • Dorpshuis

  • Het Dorpshuis is per 01 januari 2020 overgegaan in Stichting CazemierBoerderij.

    Adres

    Hoofdstraat 27

    9356AT, Tolbert

    Tel.: 0594-512448

    Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

    www.cazemierboerderij.nl

    Contact

    Adres

    Hoofdstraat 27

    9356AT, Tolbert

    Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

    Bankgegevens

    Naam: St. Oudheidkamer Fredewalda

    IBAN :NL77RABO0335180035

    BIC:RABONL2U

    Openingstijden

    Januari tot december op
    Zaterdag: 13:30-17:00 uur

    Entree: 3,50 euro
    Kinderen t/m 12 jaar gratis

    Gehele jaar groepen op afspraak: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
    of met contactformulier