CazemierBoerderij

Douwe Draaisma over het geheugen als onbetrouwbare verteller

douwe draaisma 600UITVERKOCHT!

Zondag 12 februari spreekt Douwe Draaisma in de CazemierBoerderij te Tolbert over het geheugen als onbetrouwbare verteller. Dit naar aanleiding van zijn nieuwste boek "Als mijn geheugen met niet bedriegt", dat eind vorig jaar verscheen. Douwe Draaisma, hoogleraar Geschiedenis van de psychologie aan de RUG, onderzoekt hierin de betrouwbaarheid van herinneringen. Die betrouwbaarheid blijkt af te hangen van een groot aantal factoren. Wat doet het met je herinneringen als je pas op oudere leeftijd te horen krijgt dat je een andere biologische vader hebt dan je altijd dacht? Wat gebeurt er in je geheugen als aan het licht komt dat je bent bedrogen door een geliefde en het tot je doordringt dat het bedrog al een tijd gaande is? Wat verandert er in je herinneringen aan een vriend of een dierbare als later blijkt dat deze een ernstig delict heeft gepleegd?

douwe draaisma boek Sommige ervaringen zijn zo ingrijpend dat ze je niet alleen een andere toekomst geven, maar ook een ander verleden. Wat je pas op latere leeftijd begrijpt of te weten komt kan een levensverhaal van het ene moment op het andere van gedaante laten veranderen, als een kussen dat een stomp krijgt om het een passende vorm te geven. Wat heeft al dat herschrijven en herzien te betekenen voor de betrouwbaarheid van onze herinneringen? En gáát het wel om die betrouwbaarheid? Kunnen herinneringen elkaar op verschillende momenten in je leven tegenspreken en toch beide waar zijn?
De lezing van Douwe Draaisma op 12 februari heeft plaats in de CazemierBoerderij, Hoofdstraat 27 te Tolbert aanvang 14:30 uur. Entreekaarten kosten € 10,- inclusief een kopje koffie of thee en zijn verkrijgbaar bij Boekhandel Daan Nijman in Roden en bij Kapsalon Hair & Beauty in Tolbert. UITVERKOCHT!
Deze lezing van Douwe Draaisma is een activiteit van de Activiteitencommissie van de CazemierBoerderij en Boekhandel Daan Nijman te Roden. Zie ook de poster

Fredewalda

Volg ons op

Of meld je aan voor onze

Nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van de activiteiten in de CazemierBoerderij.

St. Oudheidkamer Fredewalda heeft een ANBI-status:

ANBI kleur
 • Dorpshuis / Zalenverhuur

 • Beheer

  Stichting CazemierBoerderij

  Adres

  Hoofdstraat 27

  9356 AT Tolbert

  Tel.:

  0594-51 24 48 -/- 06-2130 6480

  Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  www.cazemierboerderij.nl

  Museum / oudheidkamer

  Adres

  Hoofdstraat 27

  9356 AT Tolbert

  Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  Bankgegevens voor giften en donaties

  Naam: St. Oudheidkamer Fredewalda

  IBAN: NL77 RABO 0335 1800 35

  BIC: RABONL2U

  De stichting heeft een ANBI-status.

  Openingstijden

  Januari tot december op
  Zaterdag: 13:30-17:00 uur

  Entree: 3,50 euro
  Kinderen t/m 12 jaar gratis

  Gehele jaar groepen op afspraak: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  of met contactformulier