Het was een mooie middag naar Middag met Beno Hofman

IMG 2464 Molen en Brug 800Prachtige wolkenpartijen boven Middag en Humsterland, de zon die dit interessante landschap streelde en het verhaal erbij van rasverteller Beno Hofman, dát was de basis voor een geslaagde excursie op 15 juni j.l. door het gebied dat door de gemeentelijke herindeling per 1 januari 2019 tot de nieuwe gemeente Westerkwartier gaat behoren.

De rit ging langs voormalige gemeentegrenzen uit de tijd dat ook Oldekerk, Grijpskerk, Aduard en Ezinge nog zelfstandige gemeenten waren. De eerste stop was in Ezinge, waar het Wierdenmuseum werd bezocht. Verder ging de tocht, door Middag, ooit een schiereiland en nu een van de oudste cultuurlandschappen van Europa met zijn oude dijken, zijlen en wierden. Via Aduarderzijl reden we naar Garnwerd. En toen moest er natuurlijk in het beroemde café Hammingh aan het Reitdiep een drankje worden gedronken door de maar liefst 53 deelnemers. Langs smalle maar schilderachtige wegen reed de bus terug naar de CazemierBoerderij in Tolbert. Het was een zeer interessante Middag!

IMG 2413 Kerk op Wierde 1200

IMG 2439 MKuseum Wierdenland 800IMG 2463 Cafe Hamming 800

Fredewalda

Volg ons op

Of meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de activiteiten in de CazemierBoerderij

 • Dorpshuis

 • Contact

  Adres

  Hoofdstraat 27

  9356AT, Tolbert

  Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  Bankgegevens

  Naam: St. Oudheidkamer Fredewalda

  IBAN :NL77RABO0335180035

  BIC:RABONL2U

  Openingstijden

  April tot November op
  Zaterdag en zondag:
  13:30-17:00 uur

  Entree: 3,00 euro
  Kinderen t/m 12 jaar gratis

  Gehele jaar groepen op afspraak: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.