Fredewalda

Activiteiten 2016

Tijdens de gezellige Tolberter Nijjoarsvezide is het Activiteiten Programma 2016 van de CazemierBoerderij gepresenteerd. Iedere maand, meestal op de zondagmiddag, is er een interessante lezing, muziek of een filmprogramma.

ErwindeVries 69272Zorgden vorig jaar Pé en Rinus voor een volle bak, ook dit jaar is er weer een topper: Erwin de Vries, mét band. Op zondagmiddag 6 maart treedt deze bekende Grunniger zanger op in de sfeervolle CazemierBoerderij. (entree € 12,50 reserveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., beperkt aantal plaatsen) Klik op de foto van Erwin om hem te beluisteren.

GoudenJarenMaar ook in april is er iets heel bijzonders. De bekende schrijfster Annegreet van Bergen, komt op 17 april vertellen over de 50er en 60er jaren, naar aanleiding van haar veelgeprezen en genomineerde boek ‘Gouden Jaren’. Een aanrader!
Dit onderwerp ligt in de lijn van de deelexpositie ‘De boodschappentas in de jaren 50’, die bij de opening van het nieuwe museumseizoen van start gaat. In februari wordt ook aandacht aan dit item besteed als Carin van der Wal van museum ‘Het behouden blik’ op zondag 14 februari naar Tolbert komt.

In mei is er een interessante excursie naar het Noordelijk Archeologisch Depot in Nuis, en eind augustus is er ‘Aarfgoed op’t Aarf op herhaling’. Een heel bijzondere lezing eind oktober heeft de titel ‘De maan en wij’ en wordt gehouden door Prof. Peter Barthel. Het is de opmaat naar de Nacht van de Nacht.

Daarbij komen nog de Fredewaldamiddagen voor donateurs en belangstellenden en het kinderprogramma met workshops ‘schilderen', ‘verhalen vertellen’ en ‘beleef de natuur’.
Het totale programma is te vinden in de Agenda
.

En wie van film houdt, kan 17 januari genieten van een filmprogramma dat is samengesteld door cineast Tjerk Bekius. Een feest van herkenning.

Fredewalda

Volg ons op

Of meld je aan voor onze Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de activiteiten in de CazemierBoerderij

 • Dorpshuis

 • Het Dorpshuis is per 01 januari 2020 overgegaan in Stichting CazemierBoerderij.

  Adres

  Hoofdstraat 27

  9356AT, Tolbert

  Tel.: 0594-512448

  Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  www.cazemierboerderij.nl

  Contact

  Adres

  Hoofdstraat 27

  9356AT, Tolbert

  Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  Bankgegevens

  Naam: St. Oudheidkamer Fredewalda

  IBAN :NL77RABO0335180035

  BIC:RABONL2U

  Openingstijden

  Januari tot december op
  Zaterdag: 13:30-17:00 uur

  Entree: 3,50 euro
  Kinderen t/m 12 jaar gratis

  Gehele jaar groepen op afspraak: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  of met contactformulier