Fredewalda, CazemierBoerderij

AUTO-ART

OLDTIMERS GESCHILDERD DOOR FRANS HAGEprofielfoto

In aansluiting op de geslaagde expositie rond het jubilerende Tolberter autobedrijf Smidts is er nu AUTO-ART te bewonderen in de CazemierBoerderij: prachtige schilderijen van oldtimers door Frans Hage, kunstschilder te Zuidhorn. Frans Hage (1948, Zierikzee) volgde zijn opleiding aan de Academie Minerva in Groningen, waar hij cum laude afstudeerde. Vanaf zijn jeugd heeft Frans belangstelling voor auto’s gehad. In 1975 kocht hij samen met zijn moeder een rode Fiat 128 Berlinetta 3p en dat merk is zijn favoriet gebleven.

Rond 2000 is de kunstenaar begonnen met het tekenen en schilderen van oldtimers uit liefde voor de vormgeving van auto’s en de fascinatie voor het mysterie van de snelheid. Zijn geschilderde oldtimers met een achtergrond als een oud café, een molen of een oude smederij laten de toeschouwer door verschillende tijden heen kijken. Het zijn prachtige schilderijen. Steeds meer autoliefhebbers laten hun kostbare bezit door Frans Hage portretteren.

Frans Hage is tevens docent tekenen en schilderen voor zowel volwassenen als kinderen en mensen met een beperking in de Zonnehuis schildergroep te Zuidhorn.
De leuke expositie van oldtimer dinky toys vormt een schitterende aanvulling op de AUTO-ART. Update 11 okt 2017: De dinky toys expositie is beëindigd.
De expositie is van 30 juli t/m 5 november 2017 te bezoeken op zaterdag en zondag van 13:30-17:00 uur. Groepen vanaf 10 personen op afspraak. Foto's van de opening staan in het Fotoalbum

Citroen01

Fredewalda

Volg ons op

Of meld je aan voor onze Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de activiteiten in de CazemierBoerderij

 • Dorpshuis

 • Het Dorpshuis is per 01 januari 2020 overgegaan in Stichting CazemierBoerderij.

  Adres

  Hoofdstraat 27

  9356AT, Tolbert

  Tel.: 0594-512448

  Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  www.cazemierboerderij.nl

  Contact

  Adres

  Hoofdstraat 27

  9356AT, Tolbert

  Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  Bankgegevens

  Naam: St. Oudheidkamer Fredewalda

  IBAN :NL77RABO0335180035

  BIC:RABONL2U

  Openingstijden

  Januari tot december op
  Zaterdag: 13:30-17:00 uur

  Entree: 3,00 euro
  Kinderen t/m 12 jaar gratis

  Gehele jaar groepen op afspraak: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  of met contactformulier