FREDEWALDA ZOEKT TEGELTJESWIJSHEDEN VOOR EXPOSITIE

tegeltje brannekkels 800Het museumseizoen in de CazemierBoerderij start eind maart met een bijzondere expositie ‘Dat kin wel op n tegeltje’. Het is de bedoeling dat het museum vol komt te hangen met tegeltjes, bordjes, borduursels, met spreuken, gezegdes en wijsheden. Deze tentoonstelling wordt georganiseerd naar aanleiding van de lezing ‘Moet kunnen’, die Herman Pleij, regelmatig te gast in DWDD en Jinek, op 18 maart in de CazemierBoerderij gaat houden.

Wijsheden, onze taal zit er vol mee! De meest bekende is misschien wel ‘Oost west thuis best’, maar tegenwoordig zijn er ook leuke moderne uitspraken. Omdat de spreuken vaak op tegeltjes voorkomen noemen we ze ‘tegeltjeswijsheden’. Er schuilt ervaring in, maar er zijn ook spreuken met een waarschuwing of een constatering, ze zijn grappig of serieus. En gek genoeg, we lezen ze meestal met een glimlach van herkenning.
Oproep: Om de tentoonstelling zo compleet mogelijk te maken vraagt Fredewalda hulp van de bevolking. Iedereen mag bijdragen aan deze leuke tentoonstelling, alles is welkom, tegeltjes, bordjes, plankjes, borduurwerk, in alle talen.
Meedoen? Opgave, graag voor 8 maart, bij W. Sikkens 06 18558768 of per e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

tegeltjes 1600

Fredewalda

Volg ons op

Of meld je aan voor onze Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de activiteiten in de CazemierBoerderij

 • Dorpshuis

 • Het Dorpshuis is per 01 januari 2020 overgegaan in Stichting CazemierBoerderij.

  Adres

  Hoofdstraat 27

  9356AT, Tolbert

  Tel.: 0594-512448

  Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  www.cazemierboerderij.nl

  Contact

  Adres

  Hoofdstraat 27

  9356AT, Tolbert

  Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  Bankgegevens

  Naam: St. Oudheidkamer Fredewalda

  IBAN :NL77RABO0335180035

  BIC:RABONL2U

  Openingstijden

  Januari tot december op
  Zaterdag: 13:30-17:00 uur

  Entree: 3,50 euro
  Kinderen t/m 12 jaar gratis

  Gehele jaar groepen op afspraak: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  of met contactformulier