KINDEREN SCHILDEREN MOLEN WINDLUST

molen windlust de holm 2 800In Tolbert heeft vroeger een molen gestaan en wel achter de boerderij van De Holm 2. Het was een windkorenmolen, die gebouwd was rond 1855. Toen verbouwden de boeren rond Tolbert nog veel koren. Na het dorsen brachten ze het graan naar molen Windlust, waar het tot meel gemalen werd.

Het was daar een drukte van belang en het was een prachtig gezicht als de molen volop draaide. Het meel ging naar de bakker of er werd veevoer van gemaakt. De molen is een keer afgebrand, weer opgebouwd en in 1943 afgebroken.

molen windlust 800Een molen is eigenlijk een prachtig gebouw, met vier sterke wieken die de wind moeten vangen om het maalwerk in de molen aan het draaien te krijgen. Gratis energie van de wind!
Molen Windlust staat er al lang niet meer, maar we willen hem niet vergeten. Daarom gaat beeldend kunstenaar Anneke Ekhart in de workshop schilderen met de kinderen de trotse Tolberter molen schilderen. Doe je mee?
Het is voor kinderen van 8 t/m 12 jaar, in de CazemierBoerderij Hoofdstraat 27 Tolbert, op zaterdag 7 september van 13:30 tot 16:00 uur. Het kost € 10 inclusief materiaal.
Opgave per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Fredewalda

Volg ons op

Of meld je aan voor onze Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de activiteiten in de CazemierBoerderij

 • Dorpshuis

 • Het Dorpshuis is per 01 januari 2020 overgegaan in Stichting CazemierBoerderij.

  Adres

  Hoofdstraat 27

  9356AT, Tolbert

  Tel.: 0594-512448

  Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  www.cazemierboerderij.nl

  Contact

  Adres

  Hoofdstraat 27

  9356AT, Tolbert

  Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  Bankgegevens

  Naam: St. Oudheidkamer Fredewalda

  IBAN :NL77RABO0335180035

  BIC:RABONL2U

  Openingstijden

  Januari tot december op
  Zaterdag: 13:30-17:00 uur

  Entree: 3,50 euro
  Kinderen t/m 12 jaar gratis

  Gehele jaar groepen op afspraak: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  of met contactformulier