Fredewalda krijgt nieuwe voorzitter

"De houdbaarheidsdatum van deze voorzitter is voorbij” aldus Meindert Rozema, die ruim elf jaar voorzitter was van Stichting Oudheidkamer Fredewalda te Tolbert.

Zestien jaar geleden was Rozema één van de mensen die op initiatief van de dorpsvereniging Oldebert onderzoek deden naar de mogelijkheid om het erfgoed van Tolbert voor het nageslacht te bewaren. Dit resulteerde in de oprichting van Stichting Oudheidkamer Fredewalda in 1994. In 1997 volgde Meindert Rozema de heer Jaap Balkema op als voorzitter.
Er is in die zestien jaar heel wat op touw gezet en uitgewerkt door Fredewalda. De realisatie van de schitterende dorpsmaquette en de twee tijdelijke exposities waren het meest zichtbaar, maar het beleid van Fredewalda en vooral het uitzetten van de lijnen voor het verkrijgen van permanent onderdak in een monumentaal pand in Tolbert, vroegen minstens zoveel energie. Meindert Rozema is een rasbestuurder en deze taken zijn hem op het lijf geschreven.
Rozema heeft de voorzittershamer overgedragen aan Wil Sikkens, die er zin in heeft om Fredewalda verder te leiden naar het doel waarvoor de Stichting is opgericht. Namelijk het bewaren en zorg dragen voor het cultuurhistorisch erfgoed van Tolbert en omgeving.
Meindert Rozema blijft met Fredewalda verbonden als voorzitter van de werkgroep Lokatie, die werkt aan de plannen voor de definitieve huisvesting van Fredewalda.

nieuwe-voorzitter-300x225

Scheidend voorzitter Meindert Rozema (rechts)overhandigde “Tolbert, Het Oalerliek Dörp”, het boek over de historie van Tolbert, aan de nieuwe voorzitter Wil Sikkens(links).

Fredewalda

Volg ons op

Of meld je aan voor onze Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de activiteiten in de CazemierBoerderij

 • Dorpshuis

 • Het Dorpshuis is per 01 januari 2020 overgegaan in Stichting CazemierBoerderij.

  Adres

  Hoofdstraat 27

  9356AT, Tolbert

  Tel.: 0594-512448

  Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  www.cazemierboerderij.nl

  Contact

  Adres

  Hoofdstraat 27

  9356AT, Tolbert

  Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  Bankgegevens

  Naam: St. Oudheidkamer Fredewalda

  IBAN :NL77RABO0335180035

  BIC:RABONL2U

  Openingstijden

  Januari tot december op
  Zaterdag: 13:30-17:00 uur

  Entree: 3,50 euro
  Kinderen t/m 12 jaar gratis

  Gehele jaar groepen op afspraak: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  of met contactformulier