Oldebert

Voordracht Tolberter Erepenning 2010

tolberter_penninga Wie verdienen de Tolberter Erepenning 2010?

Tot 14 december 2009 kan iedereen kandidaten voordragen voor deze onderscheiding. Want begin volgend jaar reikt de Vereniging van Dorpsbelangen Oldebert de Tolberter Erepenning uit aan een persoon, groep of instantie, die zich in het afgelopen jaar of in het verleden in het bijzonder heeft ingezet voor de Tolberter gemeenschap.

De Vereniging van Dorpsbelangen Oldebert hecht veel waarde aan het werk dat in het belang van het dorp wordt verzet. Met de Tolberter Erepenning wil ze die waardering onderstrepen. Voor de selectie van de kandidaten die de Erepenning ontvangen zijn criteria vastgesteld. Op welke manier hebben zij zich bijvoorbeeld verdienstelijk gemaakt voor de Tolberter gemeenschap? De voorkeur gaat uit naar werk voor verschillende doelgroepen of op verschillende terreinen. Maar het kan ook om iets gaan dat misschien niet zo voor de hand ligt, maar dat wel een nieuwe kijk biedt op bepaalde zaken. Een ander criterium is dat de Erepenning niet eerder mag zijn ontvangen. Kandidaten mogen wel eerder genomineerd zijn geweest, maar die moeten dan opnieuw aangemeld worden. Dit laatste omdat, na het werk van de selectiecommissie, alle informatie wordt vernietigd.

De selectiecommissie bepaalt op basis van de voordrachten wie de Tolberter Erepenning 2010 ontvangt

Kandidaten voor deze Erepenning kunnen via onze Web-site worden voorgedragen door dit inschrijfformulier in te vullen of een email te versturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het is ook mogelijk dit schriftelijk te doen bij

Bestuur Oldebert,
p/a. Mensumaweg 16
9356 BA Tolbert

onder vermelding van Erepenning op de envelop.

 

De Tolberter Erepenning is in 2006 in het leven geroepen om personen, groepen of instanties te eren die zich inzetten of hebben ingezet voor de Tolberter gemeenschap. De feestelijke uitreiking vindt jaarlijks plaats op de Nijjoarsvizide en dat is deze keer op 9 januari 2010 in de Postwagen te Tolbert.

Doel van de Penning:

 

De Penning wordt in bijzondere gevallen, als blijk van waardering en erkentelijkheid, toegekend aan personen, groepen, rechtspersonen of groeperingen in en buiten het dorp, die zich op meerdere terreinen, algemeen of op een specifiek terrein (maatschappelijk, welzijn en zorg, sport, recreatie, cultuur) op uitzonderlijke wijze zeer verdienstelijk hebben gemaakt voor het dorp Tolbert en haar inwoners. De verdiensten moeten een opmerkelijke uistraling kennen en van grote betekenis zijn of zijn gebleken voor het dorp Tolbert in het algemeen of voor de inwoner of een deel van de inwoners van Tolbert.

 

Criteria voor de Penning:

 

Bij beoordeling van een verzoek wordt een aantal criteria gehanteerd, t.w.:

 
 • Betreft het bijzondere verdiensten jegens de gehele of een deel van de Tolberter gemeenschap of voor een uitzonderlijke optreden of presentatie

 • Zijn de grote verdiensten in persoonlijke dienstverlening of binnen verenigingen en instellingen op hun terreinen verworven

 • Zijn de verdiensten verricht als bestuurder of ook als stille werker(s) achter de schermen

 •  

  Gaat het om een tijdspanne van een groot aantal jaren. In bijzondere gevallen kan daarvan worden afgeweken, bijvoorbeeld bij bijzondere eenmalige prestaties van kortere duur

Fredewalda

Volg ons op

Of meld je aan voor onze Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de activiteiten in de CazemierBoerderij

 • Dorpshuis

 • Het Dorpshuis is per 01 januari 2020 overgegaan in Stichting CazemierBoerderij.

  Adres

  Hoofdstraat 27

  9356AT, Tolbert

  Tel.: 0594-512448

  Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  www.cazemierboerderij.nl

  Contact

  Adres

  Hoofdstraat 27

  9356AT, Tolbert

  Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  Bankgegevens

  Naam: St. Oudheidkamer Fredewalda

  IBAN :NL77RABO0335180035

  BIC:RABONL2U

  Openingstijden

  Januari tot december op
  Zaterdag: 13:30-17:00 uur

  Entree: 3,50 euro
  Kinderen t/m 12 jaar gratis

  Gehele jaar groepen op afspraak: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  of met contactformulier