Feestelijke Fredewaldamiddag 14 november

boerderij

De koop gaat door! Stichting Oudheidkamer Fredewalda te Tolbert heeft de monumentale boerderij Hoofdstraat 27 gekocht. Hoe lang hebben Fredewalda en haar donateurs niet gewacht op dit heuglijke bericht. Daarom lieten zij dit feit niet zomaar voorbijgaan. De Fredewaldamiddag stond daarom in het teken van De Boerderij. Een bijzonder en verrassend programma, dat is wat er gezegd kan worden van deze middag. De heer Marcel Verkerk heeft een korte maar zeer boeiende lezing gehouden met de titel 'Bouwhistorische verkenning van de boerderij Hoofdstraat 27 Tolbert'. Hieruit bleek de interessante geschiedenis van onze boerderij, waarvan het oudste deel (de gebinten) stamt uit 1607!
Daarna was er tijd voor de bewoningsgeschiedenis van de boerderij: 'Van Jan Lucas Cazemier tot en met de Gepke Willem Jongens'. Tenslotte werd de Fredewaldamiddag opgeluisterd met een muzikaal/dichterlijk programma, verzorgd door  "Mien Westerkwartier". De Fredewaldamiddag vond plaats op zaterdag 14 november 2009 in de Postwagen te Tolbert, en begon met hoefgekletter en de aankomst van een bijzonder gezelschap uit een ver verleden. Een prachtige Jan Plezier met alle acteurs van de het toneelstuk over de bewoningsgeschiedenis, de voorzitters van Oudheidkamer Fredewalda en Fredewalda Beheer, en de familie Cazemier arriveerde  luid zingend bij de Postwagen, waarna de ruim 170 bezoekers genoten van de rest van de middag.

Fredewalda

Volg ons op

Of meld je aan voor onze Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de activiteiten in de CazemierBoerderij

 • Dorpshuis

 • Het Dorpshuis is per 01 januari 2020 overgegaan in Stichting CazemierBoerderij.

  Adres

  Hoofdstraat 27

  9356AT, Tolbert

  Tel.: 0594-512448

  Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  www.cazemierboerderij.nl

  Contact

  Adres

  Hoofdstraat 27

  9356AT, Tolbert

  Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  Bankgegevens

  Naam: St. Oudheidkamer Fredewalda

  IBAN :NL77RABO0335180035

  BIC:RABONL2U

  Openingstijden

  Januari tot december op
  Zaterdag: 13:30-17:00 uur

  Entree: 3,00 euro
  Kinderen t/m 12 jaar gratis

  Gehele jaar groepen op afspraak: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  of met contactformulier