Oldebert

Meindert Rozema krijgt de Tolberter Erepenning

P1160835

Onze oud voorzitter  Meindert Rozema heeft op  zaterdag 8 januari 2011 de Tolberter Erepenning 2011 in ontvangst mogen nemen.
De uitreiking vond plaats tijdens de gezellige Tolberter Nijjoarsvezide, die in de Postwagen werd gehouden en  werd gedaan door Greet Atsma, secretaris van Stichting Oudheidkamer Fredewalda.
De   Erepenning, een ontwerp van de Tolberter  beeldend kunstenaar Jikke Jager, werd voor de vijfde keer toegekend.

De bronzen penning was prachtig verpakt in een  doosje, met een unieke beschildering door Anneke Ekhard, eveneens een Tolberter beeldend kunstenaar . Het talrijke publiek luisterde  aandachtig en vol spanning naar het voorlezen van het juryrapport, waarin de motivatie voor de keus van de jury werd verwoord .

JURY–RAPPORT  TOLBERTER EREPENNING 2011
“Eén van de lijfspreuken van degene die vandaag de Tolberter Erepenning uitgereikt krijgt , is: “Ik doe het niet voor mezelf, maar voor het dorp”.

Hij vindt het ook niet het  meest belangrijk voor welke organisatie hij iets  doet; of het nu voor de VV Tolbert was of Fredewalda, het gaat hem om besturen, beleid en het nastreven van een doel. Iets bereiken , wat goed is voor de leefbaarheid in Tolbert.


Dat besturen is hem heel goed afgegaan.

In de jaren 70 was hij voorzitter van onze voetbalclub VV Tolbert. Hij was destijds de initiatiefnemer  en organisator van de bouw van de voetbalkantine. Het sportieve middelpunt van de VV.P1160826

In de 80er jaren tot half jaren 90 was hij bestuurslid van de dorpsvereniging Oldebert. Daar was hij ondermeer de aanjager van het groots opgezet Wijkonderzoek, dat de betrokkenheid van de bewoners van Tolbert in kaart moest brengen in alle wijken van het dorp, vooral in de z.g. “nieuwbouw” van bijvoorbeeld de wijk Sintmaheerd. Dit onderzoek was aanleiding tot het actieve en succesvolle beleid dat Oldebert  ging voeren.
In 1994 was hij vanuit Oldebert initiatiefnemer en medeoprichter van Stichting Oudheidkamer Fredewalda. In 1997 werd hij voorzitter van  de stichting en hij heeft Fredewalda het gezicht en de status gegeven die het nu heeft. In 2009 trad hij af als voorzitter. Om met zijn eigen woorden te spreken, ” zijn houdbaarheidsdatum als voorzitter was verstreken”.
Nu is hij nog heel actief binnen de werkgroep die zich bezig houdt met de boerderij  van Fredewalda.

Net als in alle andere functies die hij bekleedde ,  is hij ook hierin enthousiast en onvermoeibaar en houdt hij kwaliteit hoog in het vaandel.

Meindert Rozema is een pragmatisch mens, pakt aan en weet mensen te motiveren. Aan een idee of project weet hij anderen, zoals hij het zelf uitdrukt, “medeplichtig te maken”.  Hij is bescheiden, alhoewel hij zichzelf niet wegcijfert. Hij is wars van BoBo-gedrag. “Doe maar gewoon…………”.

“In dit kader Meindert,  ben jij niet de man die het krijgen van de Tolberter Erepenning bovenaan je verlanglijstje hebt. En daarom vind ik het een eer en een genoegen dat ik jou op 8 januari 2011 de Tolberter Erepenning , namens het hele dorp, mag uitreiken.  Je hebt hem verdiend!”

Fredewalda

Volg ons op

Of meld je aan voor onze Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de activiteiten in de CazemierBoerderij

 • Dorpshuis

 • Het Dorpshuis is per 01 januari 2020 overgegaan in Stichting CazemierBoerderij.

  Adres

  Hoofdstraat 27

  9356AT, Tolbert

  Tel.: 0594-512448

  Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  www.cazemierboerderij.nl

  Contact

  Adres

  Hoofdstraat 27

  9356AT, Tolbert

  Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  Bankgegevens

  Naam: St. Oudheidkamer Fredewalda

  IBAN :NL77RABO0335180035

  BIC:RABONL2U

  Openingstijden

  Januari tot december op
  Zaterdag: 13:30-17:00 uur

  Entree: 3,00 euro
  Kinderen t/m 12 jaar gratis

  Gehele jaar groepen op afspraak: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  of met contactformulier