Fredewalda

HET LEUKSTE DORP VAN GRONINGEN 19-08-2011

Fredewalda presenteert zich met actie "thermometer"
tekst: Greet Atsma

Op vrijdag 19 augustus was het feest in Tolbert! Al heel vroeg was iedereen in touw om het dorp klaar te maken voor DE GROTE DAG. Tolbert presenteerde zich die dag voor het oog en het oor van RTV Noord in het kader van “Het leukste dorp van Groningen”. Om negen uur: klokgelui, het Tolberter volkslied en…..vuurwerk! En dat in de vroege morgen. Radio Noord had om vuurwerk gevraagd en zoiets hoef je geen twee keer tegen de Tolberters te zeggen! In en om de Hoofdstraat was van alles te doen: muziek, dans, een kunstroute, biljarten, kaarten,solexrace, de stamtafel, bodypaint, graffiti, de stamtafel en er was een gezellige markt gecreëerd, waar de Tolberter verenigingen zich presenteerden.
Fredewalda had een prachtige stand, met als blikvanger een reusachtige THERMOMETER. Op deze dag werd het startsein gegeven van een actie met de titel:

MET UW KAPITAAL, DE BOERDERIJ VAN ONS ALLEMAAL

Wat is de bedoeling van deze actie? Fredewalda heeft voor haar boerderijproject veel, heel veel geld nodig. Om de restauratie van het casco van de eeuwenoude boerderij , de herinrichting van het gebouw en het erf te kunnen betalen, wordt geld gezocht bij Het Rijk, de Provincie, de Gemeente , Leader Europa en Fondsen. Daarvoor is al € 760.000 toegezegd.

Maar…… bij Stichting Oudheidkamer Fredewalda leeft de grote wens dat de Cazemierboerderij, die eind 2009 door Fredewalda is aangekocht, eigendom wordt van het dorp. Het doel van de thermometeractie is, dat het dorp, het bedrijfsleven, oud Tolberters en iedereen die Tolbert in zijn hart heeft gesloten, meehelpt om de som van € 500.000 bij elkaar te brengen. Op de levensgrote thermometer, die straks bij de boerderij zal worden geplaatst, wordt de stand aangegeven. Het begin is er: € 30.500, geschonken door dorpsgenoten in porties van € 2.500, € 3.000 en € 25.000! Inlichtingen inzake schenkingen en de fiscale voordelen: Simon Riepma, tel. 514783.

p1040045_600

“met uw kapitaal wordt de boerderij van ons allemaal”
Wordt vervolgd.

Fredewalda

Volg ons op

Of meld je aan voor onze Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de activiteiten in de CazemierBoerderij

 • Dorpshuis

 • Het Dorpshuis is per 01 januari 2020 overgegaan in Stichting CazemierBoerderij.

  Adres

  Hoofdstraat 27

  9356AT, Tolbert

  Tel.: 0594-512448

  Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  www.cazemierboerderij.nl

  Contact

  Adres

  Hoofdstraat 27

  9356AT, Tolbert

  Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  Bankgegevens

  Naam: St. Oudheidkamer Fredewalda

  IBAN :NL77RABO0335180035

  BIC:RABONL2U

  Openingstijden

  Januari tot december op
  Zaterdag: 13:30-17:00 uur

  Entree: 3,00 euro
  Kinderen t/m 12 jaar gratis

  Gehele jaar groepen op afspraak: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  of met contactformulier