Fredewalda

FREDEWALDA’S GELDTHERMOMETER SCHIET OMHOOG DOOR GIFT VAN 35.000 EURO

Tekst: Greet Atsma; Foto: Hilde Riepma

Stichting Oudheidkamer Fredewalda is enorm verblijd met een fantastische schenking van 35.000 euro voor het boerderijproject. Een geweldige opsteker voor Fredewalda! Hierdoor ging de stand van de vier meter hoge geldthermometer die voor de Cazemierboerderij Hoofdstraat 27 staat, flink omhoog. Het knalrode blokje geeft nu bijna 70.000 euro aan! Het doel is 500.000 euro.

Waarvoor is deze € 500.000 nodig? Zoals bekend, heeft Fredewalda de Cazemierboerderij aangekocht om daar haar prachtige maquette-expositie te huisvesten, die de geschiedenis van het dorp en de streek op zeer eigentijdse wijze zal gaan vertellen. Ook zal het Tolberter Dorpshuis straks onderdak vinden in de boerderij. Een prima combinatie!

Het boerderijproject is een zeer kostbaar project, waarvoor al heel veel geld bij elkaar is gebracht, middels subsidies van Europa, het Rijk, de Provincie, de Gemeente en toezeggingen door Fondsen. Hiermee zijn de kosten van 1. de restauratie van het casco plus 2. de herinrichting van de schuur en de bouw van een bijgebouw achter de boerderij ten behoeve van het Dorpshuis, grotendeels gedekt.
Maar voor de inrichting van het erf, waarbij gedacht moet worden aan opritten, parkeerplaatsen, bestrating, terras,de stookhut, de boomgaard en de moestuin, is nog nauwelijks geld gevonden. Ook voor de museale inrichting wordt nog naarstig naar geldmiddelen gezocht. Samen met de terreininrichting gaat dat in de richting van de vijf ton.

Fredewalda zal hiervoor actie gaan ondernemen, in het dorp maar ook daar buiten. Een enthousiaste groep mensen heeft tal van plannen bedacht om die vijf ton op tafel te krijgen! Bij elkaar gebracht door de bevolking van het dorp en de streek en daar buiten.


“De boerderij wordt echt van ons allemaal!”

foto35000_500

Fredewalda

Volg ons op

Of meld je aan voor onze Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de activiteiten in de CazemierBoerderij

 • Dorpshuis

 • Het Dorpshuis is per 01 januari 2020 overgegaan in Stichting CazemierBoerderij.

  Adres

  Hoofdstraat 27

  9356AT, Tolbert

  Tel.: 0594-512448

  Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  www.cazemierboerderij.nl

  Contact

  Adres

  Hoofdstraat 27

  9356AT, Tolbert

  Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  Bankgegevens

  Naam: St. Oudheidkamer Fredewalda

  IBAN :NL77RABO0335180035

  BIC:RABONL2U

  Openingstijden

  Januari tot december op
  Zaterdag: 13:30-17:00 uur

  Entree: 3,00 euro
  Kinderen t/m 12 jaar gratis

  Gehele jaar groepen op afspraak: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  of met contactformulier