Schilderijen van Jan Hazenberg uit Tolbert

NIEUWE EXPOSITIE IN DE CAZEMIERBOERDERIJ

‘DE WIJDSHEID VAN HET GRONINGER LAND’

Op zaterdag 1 augustus gaat in het museum van Fredewalda de expositie van schilderijen, gemaakt door Jan Hazenberg, van start.

Fredewalda wil Tolberter kunstenaars en verzamelaars een podium bieden om hun collectie (kunst)objecten aan een breed publiek te laten zien.

Jan Hazenberg, die in zijn werkzame leven veehouder was op de boerderij De Holm 16 te Tolbert, heeft een selectie gemaakt uit zijn schilderijen en exposeert in de CazemierBoerderij tot en met 1 november van dit jaar.

JAN HAZENBERG (1937)
Toen Jan Hazenberg stopte als veehouder, zocht hij een nieuwe uitdaging. Door veelvuldig museumbezoek, was zijn interesse voor schilderijen gewekt. Schilderen, zou hij dat ook kunnen? Zijn eerste lessen in tekenen en schilderen volgde Jan bij de Teken- en Schildergroep Roden. Dit was het begin van zijn carrière als zondagschilder.

Zijn onderwerpen vindt Jan Hazenberg als hij onderweg is. Gewapend met zijn onafscheidelijke camera legt hij bijzondere gebouwen, landschapselementen of dieren vast. Met een eigen interpretatie, door dingen toe te voegen of weg te laten, wordt thuis in het atelier, het schilderij gemaakt en elk schilderij voelt als een nieuwe uitdaging.
Jan werkt figuratief, in olieverf. Met olieverf worden de kleuren mooier, dieper. Werken met olieverf is een langzaam proces en dat past bij hem.

Het Groninger Hoogeland is voor Jan een terugkerende inspiratiebron. Hij wordt geraakt door de wijdsheid van het landschap, door de lage horizon, de prachtige luchten en wolkenpartijen, het mooie licht.  Jan Hazenberg belééft het landschap als hij zijn foto’s schiet. Hij heeft het vermogen om zijn gevoel van ontroering, verstild in de schilderijen tot uitdrukking te brengen.

Open: iedere zaterdag en zondag van 13.30-17.00 uur
CazemierBoerderij Hoofdstraat 27 9356 AT Tolbert
IMG 0435 0432 0428 814

Fredewalda

Volg ons op

Of meld je aan voor onze Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de activiteiten in de CazemierBoerderij

 • Dorpshuis

 • Het Dorpshuis is per 01 januari 2020 overgegaan in Stichting CazemierBoerderij.

  Adres

  Hoofdstraat 27

  9356AT, Tolbert

  Tel.: 0594-512448

  Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  www.cazemierboerderij.nl

  Contact

  Adres

  Hoofdstraat 27

  9356AT, Tolbert

  Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  Bankgegevens

  Naam: St. Oudheidkamer Fredewalda

  IBAN :NL77RABO0335180035

  BIC:RABONL2U

  Openingstijden

  Januari tot december op
  Zaterdag: 13:30-17:00 uur

  Entree: 3,00 euro
  Kinderen t/m 12 jaar gratis

  Gehele jaar groepen op afspraak: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  of met contactformulier