TOLBERTER DORPSHUIS IS VERHUISD

TOLBERTER DORPSHUIS IS VERHUISD NAAR DE BOERDERIJ
Werken tegen de klok

IMG 5931 607

Er is de laatste weken hard gewerkt om de boerderij gebruiksklaar te maken voor het dorpshuis. En dat is gelukt. Boerderij, bijgebouw, terras, oprit en parkeergelegenheid zijn klaar, zij het dat er hier en daar nog behoorlijk wat punten op de i moeten worden gezet. Per 1 september is het dorpshuis aan het Meester Boonstraplantsoen verlaten, de hele inventaris is naar de boerderij gebracht. De dorpshuis activiteiten worden voortgezet in de prachtig verbouwde CazemierBoerderij.

 Het besluit van het dorpshuisbestuur om met Stichting Oudheidkamer Fredewalda in zee te gaan, is een gevolg van het feit dat het steeds moeilijker werd om de exploitatie rond te krijgen. Deels door de torenhoge energiekosten van het gebouw, dat in de zeventiger jaren van de vorige eeuw is gebouwd, dus zonder noemenswaardige isolatie, en deels doordat de lucratieve bruiloften en partijen nog maar sporadisch in het dorpshuis werden gehouden. Tegenwoordig kiest men voor een locatie met sféér. En sfeer is er in en om de CazemierBoerderij!

IMG 5858 607

Om alle gebruikers te kunnen herbergen is aan de Westkant van de boerderij een houten bijgebouw gezet, precies op de plaats waar ooit een wagenschuur stond.

Deze week gaan de meeste vaste groepen weer van start. De biljartclub, waarvoor twee nagelnieuwe biljarts zijn geplaatst, muziekvereniging de Woldhoorn, de Vrouwen van Nu met diverse activiteiten, maar ook de Inburgerings cursussen en de kadercursussen van De Zijlen. En eind september is er weer de maandelijkse Bingoavond van muziekvereniging De Harmonie. Op de eerste avond in het nieuwe onderkomen worden de bingo-bezoekers swingend verwelkomd met live muziek van De Harmonie.

De nieuwe vaste gebruikers, het Rode Kruis Leek en de Steelband Panmagic zullen zich ongetwijfeld ook snel thuis voelen in de CazemierBoerderij, waar uitbaatster Ella Huizing een prima gastvrouw is.

In het voorjaar van 2014 opent Fredewalda de deuren van de expositie rond de schitterende Maquette van Tolbert. Dan zal ook de officiële opening van de CazemierBoerderij plaatsvinden. Fredewalda en het Dorpshuis, een mooie combinatie, in een authentieke ambiance, met talloze mogelijkheden voor arrangementen voor partijen voor jong en oud .

Nieuwsgierig geworden? Op 14 september op de “Open Monumentendag” is de CazemierBoerderij open van 10.00 – 17.00 uur. Het is tenslotte een Rijksmonument!

 

Fredewalda

Volg ons op

Of meld je aan voor onze Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de activiteiten in de CazemierBoerderij

 • Dorpshuis

 • Het Dorpshuis is per 01 januari 2020 overgegaan in Stichting CazemierBoerderij.

  Adres

  Hoofdstraat 27

  9356AT, Tolbert

  Tel.: 0594-512448

  Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  www.cazemierboerderij.nl

  Contact

  Adres

  Hoofdstraat 27

  9356AT, Tolbert

  Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  Bankgegevens

  Naam: St. Oudheidkamer Fredewalda

  IBAN :NL77RABO0335180035

  BIC:RABONL2U

  Openingstijden

  Januari tot december op
  Zaterdag: 13:30-17:00 uur

  Entree: 3,00 euro
  Kinderen t/m 12 jaar gratis

  Gehele jaar groepen op afspraak: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  of met contactformulier