Fredewalda

Fredewalda zoekt beheerder fotoarchief

bron: Midweek

Fredewalda zoekt beheerder fotoarchief

Stichting Oudheidkamer Fredewalda is dringend op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger als beheerder van het fotoarchief. Een boeiende en uitdagende klus.

TOLBERT - Stichting Oudheidkamer Fredewalda ligt op koers aangaande de realisering van haar plan om de aangekochte z.g. Cazemier-boerderij aan de Hoofdstraat om te bouwen tot een multifunctioneel cultureel centrum, waarin onder meer het dorpshuis en de Fredewalda maquette-tentoonstelling een vaste plaats gaan innemen. Inmiddels is het voorhuis van de boerderij volledig gerestaureerd evenals het casco van het schuurgedeelte. Het wachten is nu op de bouwvergunning voor de verdere afwerking en herinrichting van het schuurgedeelte.

Het inmiddels gereed gekomen voorhuis biedt de mogelijkheid om in ‘eigen ruimten' een aanvang te maken met de archivering van het erfgoed dat Fredewalda in haar bezit heeft. Alle objecten van de stichting worden gefotografeerd en middels speciale werkformulieren zeer nauwkeurig beschreven. Deze beelden en informatie zijn nodig voor de digitalisering van Fredewalda’s erfgoedverzameling middels het Omeka-systeem, om het uiteindelijk te koppelen aan de befaamde ‘Maquette van Tolbert anno 1900-1930'.

Monnikenklus

Voor deze ‘monnikenklus', het fotograferen en beschrijven van enige honderden objecten, zijn met grote regelmaat André Bakker – die ook de restauratie fotografisch op de voet heeft gevolgd – en diens echtgenote Ineke, samen met Sjouktje Meijdam, Wil Sikkens en Greet Atsma verantwoordelijk en zij doen dit met bijzonder veel enthousiasme.

Samen met het vergaarde oud en nieuw fotomateriaal is er een ‘enorm' archief ontstaan. Alle analoog en digitaal fotomateriaal dient ook dringend gerubriceerd en gearchiveerd te worden en daarvoor zoekt Fredewalda, 't liefst met spoed, een enthousiaste vrijwilliger met kennis van zaken. Subliem zou zijn als deze vrijwilliger ook nog bekend is met het dorp Tolbert en omgeving. Van de gezochte persoon, man/vrouw, wordt verwacht dat hij/zij het archief kan opzetten en gaat beheren. Een uitdagende klus!

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden en of meer informatie verkrijgen bij Greet Atsma, telefoon 0594-513465 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Zie ook de websites www.fredewalda.nl en www.fredewaldaboerderij.nl

 

midweek fotobeheerder_600

Ineke en André Bakker en Sjouktje Meijdam zijn intensief bezig met het ‘vastleggen' van alle objecten van Fredewalda
foto: Jan Veenstra

Fredewalda

Volg ons op

Of meld je aan voor onze

Nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van de activiteiten in de CazemierBoerderij.

St. Oudheidkamer Fredewalda heeft een ANBI-status:

ANBI kleur
 • Dorpshuis / Zalenverhuur

 • Beheer

  Stichting CazemierBoerderij

  Adres

  Hoofdstraat 27

  9356 AT Tolbert

  Tel.:

  0594-51 24 48 -/- 06-2130 6480

  Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  www.cazemierboerderij.nl

  Museum / oudheidkamer

  Adres

  Hoofdstraat 27

  9356 AT Tolbert

  Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  Bankgegevens voor giften en donaties

  Naam: St. Oudheidkamer Fredewalda

  IBAN: NL77 RABO 0335 1800 35

  BIC: RABONL2U

  De stichting heeft een ANBI-status.

  Openingstijden

  Januari tot december op
  Zaterdag: 13:30-17:00 uur

  Entree: 3,50 euro
  Kinderen t/m 12 jaar gratis

  Gehele jaar groepen op afspraak: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  of met contactformulier