KOERT LIEWES ONTVANGT TOLBERTER EREPENNING 2013

Tijdens de geslaagde Tolberter Nijjoarsvezide op 5 januari j.l. die gehouden werd in het Steakhouse van de Postwagen, is de Tolberter Erepenning 2013 toegekend aan Koert Liewes. De penning wordt jaarlijks uitgereikt aan iemand die zich opvallend verdienstelijk heeft gemaakt voor de leefbaarheid van het dorp.

Koert Liewes is 26 jaar lang bij de intocht van de Goedheiligman in Tolbert opgetreden als Sinterklaas. Op onnavolgbare wijze heeft deze Sint inhoud gegeven aan deze mooie traditie en was hij lange tijd de ”echte” Sinterklaas voor de Tolberter jeugd tijdens het jaarlijkse sinterklaasfeest in de Postwagen.

Koert Liewes heeft ook zijn sporen verdiend binnen het voetbalgebeuren bij VV Tolbert en in het bestuur van de Handelsvereniging in Tolbert. Bijzonder was zijn rol in de organisatie van “1000 jaar Tolbert”, een uniek feest dat in 1982 werd gevierd en waarbij het hele dorp een week lang in Middeleeuwse kledij was gestoken.

Toen Anneke Ekhart , beeldend kunstenaar, de Erepenning aan Koert overhandigde, werd hij spontaan omringd door zijn Zwarte Pieten, die wegens trouwe dienst ook in het zonnetje werden gezet met een bloemetje.
En het bleef nog lang gezellig in het Steakhouse………………

De bronzen Tolberter Erepenning nummer 7 is een kunstwerkje van de hand van beeldend kunstenaar Jikke Jager uit Midwolde. Het unieke doosje waarin de penning werd aangeboden is gemaakt door Anneke Ekhart, beeldend kunstenaar te Tolbert.

IMG 0018 Penning 600

Fredewalda

Volg ons op

Of meld je aan voor onze Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de activiteiten in de CazemierBoerderij

 • Dorpshuis

 • Het Dorpshuis is per 01 januari 2020 overgegaan in Stichting CazemierBoerderij.

  Adres

  Hoofdstraat 27

  9356AT, Tolbert

  Tel.: 0594-512448

  Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  www.cazemierboerderij.nl

  Contact

  Adres

  Hoofdstraat 27

  9356AT, Tolbert

  Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  Bankgegevens

  Naam: St. Oudheidkamer Fredewalda

  IBAN :NL77RABO0335180035

  BIC:RABONL2U

  Openingstijden

  Januari tot december op
  Zaterdag: 13:30-17:00 uur

  Entree: 3,50 euro
  Kinderen t/m 12 jaar gratis

  Gehele jaar groepen op afspraak: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  of met contactformulier