In Memoriam Marcel Everink (24-10-1958 – 2-9-2017)

Marcel 300Met ongeloof en grote verslagenheid heeft men in Tolbert kennis moeten nemen van het plotselinge overlijden van Marcel Everink, ICT ’er in hart en nieren en als zodanig werkzaam als adviseur op de afdeling Crisisbeheersing van Veiligheidsregio Fryslân.

Toen Stichting Oudheidkamer Fredewalda in Tolbert besloot ‘digitaal te gaan’, kwam Marcel Everink in beeld. Marcel trad toe tot het vrijwilligerscorps van Fredewalda en werd in mei 2009 de webmaster van de Oudheidkamer. Tijdens de verwerving en de renovatie van de huidige CazemierBoerderij, zette hij websites op waaronder één als fotoboek waarop men de restauratie van de boerderij bijna dagelijks kon volgen. Ook de websites van o.a. de CazemierBoerderij, het Dorpshuis en Oldebert waren van zijn hand en werden door hem beheerd.

Toen het museum van Fredewalda ingericht moest worden was Marcel dé ICT-man die adviezen gaf over, en zorgde voor de inrichting van de computer-infrastructuur en de programmatuur voor o.a. de opslag van alle historische dorpsgegevens en video’s van en over Tolbert en voor het digitaliseren van het erfgoed. Hij werkte met groot enthousiasme mee aan de wens van Fredewalda om de historische informatie bij de maquette van Tolbert digitaal te tonen. Het beheer van de websites en het computernetwerk was bij Marcel in zeer goede handen; vragen en problemen werden altijd prompt beantwoord dan wel opgelost.

Met het, op veel te jonge leeftijd, heengaan van de vriendelijke, getalenteerde en gedreven Marcel, heeft niet alleen Fredewalda, maar heel Tolbert een zeer gewaardeerde dorpsgenoot verloren.

Fredewalda

Volg ons op

Of meld je aan voor onze Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de activiteiten in de CazemierBoerderij

 • Dorpshuis

 • Het Dorpshuis is per 01 januari 2020 overgegaan in Stichting CazemierBoerderij.

  Adres

  Hoofdstraat 27

  9356AT, Tolbert

  Tel.: 0594-512448

  Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  www.cazemierboerderij.nl

  Contact

  Adres

  Hoofdstraat 27

  9356AT, Tolbert

  Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  Bankgegevens

  Naam: St. Oudheidkamer Fredewalda

  IBAN :NL77RABO0335180035

  BIC:RABONL2U

  Openingstijden

  Januari tot december op
  Zaterdag: 13:30-17:00 uur

  Entree: 3,00 euro
  Kinderen t/m 12 jaar gratis

  Gehele jaar groepen op afspraak: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  of met contactformulier